Nye ruter i Drammen og omegn etter utgivelse av 1995-føreren
Utarbeidet av Tom Atle Bordevik © i samarbeid med GRANHOLT

Etter utgivelsen av Drammensføreren i 1995 har det blitt gått en god del ruter, og det kan nok være litt inspirerende å vite litt om disse. Her er i alle fall en omtrentlig oversikt (det jeg vet om) over hva som er gjort. På lista er også ruter som er kommet etter siste Oslofører og ruter som ikke er med i klatreføreren til Steepstone tatt med. Prøv de nye rutene (skrevet med fet skrift), og la deg inspirere til å finne fram stålbørsten selv. Det er mange muligheter som bare ligger og venter. Jeg har også tatt med noen prosjekter (skrevet med kursiv) som er interessante. Kanskje er de realisert allerede, eller kanskje de aldri blir det? Hvem vet? Har du gått noe nytt, eller vet om noe nytt som er gått, så ikke nøl, men gi en tilbakemelding sånn at vi har sånn noenlunde kontroll (til Tom Atle). Enjoy!!! Alle ruter fra venstre mot høyre.

Stort sett alle disse (og flere til) er tatt med i den nye Drammensføreren (2003-føreren) og lista er ikke oppdatert siden. Oppdateringer av det som er gjort i dette området etter 2003-føreren finner du på hjemmesidene til Drammen klatreklubb (dkk.no).

Gå direkte til felt:
Bera Solbergåsen Askfjell Bergflødt Ytre Lahell Lahell Tverråsen

Fjellskar

Klokkarstuåsen Hoggskollen Muserud Gullaug Engersand Hamre Ovnerud Isklatring

 

Bera


Solbergåsen


Askfjell


Bergflødt
Info hentet fra Torkil Røyslis sider HeadWall. Graderingene er fransk og rutene er listet opp fra venstre mot høyre:


Ytre Lahell (Kaståsen)

Etter å ha passert El-traversible veggen og hytta kommer man ned til Sjøveggen.


Lahell (Mørkåsen)


Tverråsen
Turvei mot Tverken. Ved ankomst Steinkjerringa like før Tverken tar man av til høyre (Tverråsen Østre del), og fortsetter på tydelig sti mot klippene. Hold til høyre hele veien. Nærmere veggen kommer man til helleren ”grotta” og ”rockesteinen”. Videre mot klippene så kommer man inn omtrent ved oppgangen på midten av feltet:

Her blir veggen litt uryddig til man kommer til to egger. Den venstre viste seg å være helt råtten, men den høyre kan kanskje bli noe?? Til høyre for eggene er det et nydelig sva, med overheng i starten. Går disse?? Rundt hjørnet er det en nydelig egg, og en vegg med et riss i. Dette ser helt rått ut. Inne i hjørnet ligger det noen massive overheng som også ser helt futuristiske ut. Veggen til høyre for disse ser nydelig ut, men det er et svært vanskelig parti på midten. Videre rundt hjørnet er det mer nydelig, veggen i mot har boret topptaufeste, og starten har et vanskelig overhengende parti. Etter dette blir veggen uryddig igjen før man kommer til oppgangen midt på feltet. Til høyre for oppgangen ser det helt rått ut.

Fortsetter man forbi Tverken og tar av mot Tverråsvannet dukker det fram mer klippe (Tverråsen Vestre del). Denne klippen er lang:


Fjellskar
- Slakt sva med mye formasjoner

Dette er info som fulgte som vedlegg til et crux en gang i 96/97. Helge Jahn Larsen sitter nok med oppdatert informasjon om cragget. Jeg (Tom Atle/Pusher/whatever) har en dårlig kopi med info om dette cragget. Lengst til  høyre ble det gått noen ruter i 2001:


Klokkarstuåsen
På vei ned mot Verket har det vært en del aktivitet og mange ruter skal være gått her. Arild Solbakken på Klokkarstua vet mer om dette.


Hoggskollen - bak Solbergåsen


Muserud
Oversikt fra Muserud-sjef Jørn. Delfelt og ruter fra venstre:

Venstreveggen:

Hovedveggen:

Midtreveggen:

Høyreveggen:


Gullaug


Engersand


Hamre


OvnerudIsklatring